Wij waren al een tijdje op zoek naar de perfecte glutenvrije pannenkoek. En dit hem dan met slechts 3 ingrediënten, ook is dit recept ook koemelk, soja, haver en eivrij š¤¤
Ons geheim is een mooie mix tussen boekweitmeel, glutenvrije Doves farm bloem en plantaardige melk.
Wist je dat vroeger pannenkoeken altijd werden gebakken met een mengsel van boekweitmeel en bloem? Wij zijn er in ieder geval gek op en Lilou zou ze het liefst dagelijks eten
Ingrediënten voor 3 pannenkoeken in een kleine koekenpan:
50 gram boekweitmeel
35 gram witte Doves Farm bloem
240 ml AH rijstdrink of andere plantaardige melk)
Qua verhouding gebruik je 60% boekweitmeel en 40% doves farm bloem en dit schep je door elkaar.
Voeg daarna rijstdrink (of andere plantaardige melk) toe en klop het tot je een fijn vloeibaar en klontvrij beslag hebt.
Drup wat zonnebloemolie of olijfolie in de pan en hou de pan goed heet (onze inductie stond op 8). Voeg bij iedere pannenkoek weer een beetje olie aan de pan toe.
Wat voor toppings doe jij er het liefste op?
Hier gaat er ontbijtspek in de bodem voor mij met stroop overheen en Lilou zweert bij poedersuiker. En ja ontbijtspek op een vegan pannenkoek klinkt heel krom, maar wij zijn niet vegan en eten wel vlees. Vanwege Lilou's allergieën koken we oa zonder dierlijke zuivel, ei, soja, haver, appel en rundvlees
Wij vinden ze ontzettend smakelijk en je hebt absoluut geen eieren nodig voor heerlijke pannenkoeken.
Laat je weten hoe je ze vond?
Reactie plaatsen
Reacties