Zo maak jij heerlijke glutenvrije vegan brownies met de glutenvrije Lidl brownie bakmix
Tijdens de glutenvrije week heb ik deze heerlijke glutenvrije brownie bakmix van Lidl ontdekt. En wij maakten hier deze fantastische glutenvrije en vegan brownies van die ook nog zonder soja en haver zijn.
Let op deze bakmix is alleen te koop tijdens de Lidl Glutenvrije week. Hoewel de mix zelf vegan en glutenvrij is, vraagt het originele recept om melk en eieren. Ik heb mijn eigen twist aan het recept gegeven door als vervanging 125 gram banaan en 100 ml rijstdrink te gebruiken. Het resultaat is een smeuïge en smaakvolle brownie, perfect voor elke gelegenheid!
Dit heb je nodig
- 1 pak Lidl Glutenvrije Browniemix
- 175 gram Violife Boter of Blueband Roombeter (zacht)
- 100 ml Rijstdrink
- 125 gram Banaan (rijp)
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Mix de browniemix, zachte boter, rijstdrink en banaan in een mixer tot een glad en smeuïg beslag.
- Spatel de chocoladestukjes uit de bakmix voorzichtig door het beslag, maar bewaar een eetlepel van de stukjes voor later.
- Giet het beslag in een bakvorm en strijk de bovenkant glad.
- Bestrooi de bovenkant met de overgebleven chocoladestukjes.
- Bak de brownies in 25 minuten in de voorverwarmde oven.
- Laat de brownies afkoelen voordat je ze aansnijdt en serveert.
En dan is het nu tijd om te smullen!
Reactie plaatsen
Reacties