Heerlijke glutenvrije quinoareepjes: een perfecte snack voor iedereen

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Deze quinoareepjes wil je proberen!

Heb je trek in een heerlijke en voedzame snack? Dan zijn deze quinoa reepjes precies wat je zoekt! Ik heb altijd een voorraadje in de vriezer. Deze repen zijn vrij van gluten, koemelk, soja, haver en ei. 

Ze zijn perfect voor als je kind niet van losse ongezouten noten of noten in het algemeen houdt, met deze reepjes verstop je ze perfect. Voor Lilou maak ik de marshmallow-editie en ik ben verslaafd aan de versie met cranberries en zeezout.

Als jij of je kind naast coeliakie ook nog andere allergenen vermijd, zijn kant en klare reepjes vaak geen optie. Lilou houd ook niet van dadelreepjes, dus dan blijft er niet veel over. Met dit recept heb je altijd een heerlijk voorraad met fijne reepjes.

 

Ingrediënten voor de bodem:

  • 75 gram gepofte quinoa
  • 50 gram amandelen
  • 50 gram walnoten
  • 50 gram pistachenoten
  • 30 gram pompoenpitten
  • 30 gram lijnzaad
  • 15 gram chiazaad
  • 40 gram pindakaas (kan vervangen worden door een andere notenpasta)
  • 60 gram agavesiroop
  • 1 eetlepel gesmolten kokosolie
  • 1/2 theelepel kaneel

Gebruik vooral andere noten, pitten of zaden naar jouw smaak!

Tips voor de topping:

  • 100 gram van jouw lievelingschocolade
  • grof zeezout en cranberries
  • mini marshmallows
  • kokos
  • pistachenoten

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven: Zet de oven aan op 170 graden Celsius.
  2. Hak de noten en pitten: Gooi de noten en pitten een paar seconden in de blender of hak ze grof met een mes.
  3. Meng de Ingrediënten: Doe alle ingrediënten voor de bodem in een grote kom en meng goed door elkaar.
  4. Bereid de bakvorm voor: Bekleed een bakblik met bakpapier en verdeel het bodemmengsel gelijkmatig over de bodem. Druk het mengsel stevig aan met de achterkant van een lepel.
  5. Bak de bodem: Plaats het bakblik 15 minuten in de voorverwarmde oven. Haal het vervolgens uit de oven en laat het volledig afkoelen.
  6. Smelt de chocolade: Smelt de chocolade au bain-marie en giet het gelijkmatig over de afgekoelde bodem.
  7. Voeg de topping toe: Strooi jouw favoriete toppings over de chocolade, zoals zeezout, cranberries, mini marshmallows, kokos, of pistachenoten.
  8. Laat het hard worden: Plaats het bakblik ongeveer 30 minuten in de koelkast zodat de chocolade hard kan worden.
  9. Snijd in reepjes: Snijd het geheel in reepjes van de gewenste grootte.

Wij bewaren een deel in de koelkast om gelijk op te snoepen en de rest in de vriezer voor later.

 

Genieten Maar! Deze quinoareepjes zijn een heerlijke snack voor onderweg, na een workout of gewoon als verwenmomentje.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.